The Northern Comfort Country Dancers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nieuws pagina

September 2017

We hebben de website weer eens actueel gemaakt

 

December 2016

Na plotsklaps door intodance op straat te zijn gezet, gaan we verder in het Wijkhuis in Nieuw Den Helder, waar we ook weer feestavonden kunnen gaan houden
Hou de agenda in de gaten voor geplande feesten

 

Augustus 2015

Na de voortdurende onzekerheid over het voortbestaan van danschool dansen bij jansen, hebben we ervoor gekozen om bij danschool Into Dance in te trekken, waar we het nieuwe seizoen een frisse start maken.
Hier gaan we ook met West Coast Swing dance aan de gang, hou de websites van ons en van Into Dance in de gaten

 

Mei 2013

In februari hebben we een nieuwe start gemaakt bij danschool dansen bij jansen, waaronder wij nu vallen, maar wel onze eigen dingentjes kunnen doen. Na enige workshops begonnen met een ploeg van 22 enthousiaste mensen, en nu alweer een paar maanden lekker bezig.

 

Juli 2010

Een hele lange tijd geen update, maar geen nieuws in dit geval is goed nieuws, we zijn er nu 10 jaar, en dat hebben we gevierd in Pullman City Harz, waar wij met de leden van de club naar toe gegaan zijn. Zie de foto's op de foto pagina.
Verder gaat alles zoals normaal, we hebben de country dag op de pleinfeesten weer gehad, en die was heel gezellig. Zelfs ondanks het ontbreken van de platen om op te dansen. Alleen vonden ze het boven om een uur of 21.15 genoeg, en werden de sluizen opengezet.
Op de eerste maandag in september, de 6de, gaan we weer vrolijk beginnen met een nieuw seizoen, het 11de alweer. Tot ziens daar, of op een feestje.

 

Januari 2008

Allereerst willen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toewensen. Op naar 2008 met heel veel dansplezier! Er wordt weer van alles georganiseerd. Maar eerst nog even een korte terugblik. Op 1 december 2007 organiseerde de NCCD een feestavond. Het was gezellig druk en onder het genot van een drankje en een hapje konden alle dansers zich uitleven op de muziek die zij aan hadden gevraagd bij onze eigen DJ Harold.
Begin december was ook een spannende tijd voor onze wedstrijdgroep. Van 7 t/m 9 december werd in Mol de Open Belgische Kampioenschappen Linedance gehouden. Naast Cassandra, Karla en Ingrid deed Mirko voor het eerst mee in de Socialklasse. Harold was DJ. Allen deden natuurlijk weer ontzettend hun best en de resultaten waren daar ook naar. Mirko werd 1e overall, Karla 3e overall Intermediate, Ingrid 4e overall Newcomer. Ook Cassandra heeft weer heel goed gedanst, helaas viel zij niet in de prijzen maar wel blijkt dat wij allen goed vooruit gaan. Als u foto's wilt zien, die staan ook op deze site.
De laatste lesavond van 2008 vierden wij geheel in kerststijl. Sommigen van onze dansers hadden flink hun best gedaan op hun kerst-outfit en een ieder had wel wat lekkers meegenomen. Verzoekjes konden weer bij Harold aangevraagd worden. Het was een leuke afsluiting van 2008.
26 en 27 December werd de X-mas Western Experience in de Darlingmarket te Rijswijk gehouden. In 3 hallen kon gedanst worden. DJ Fer, DJ Alex en DJ Harold zorgden voor de muziek en natuurlijk waren er diverse livebandjes zoals the Dixie Aces en Colonel Hammond's Four. Ook waren er demo's rock 'n roll- en salsadansen. Zij verzorgden ook workshops dus als je een keer wat anders wilde leren dan linedance dan was hier het moment. Ook waren er workshops linedance. Deze werden o.a. gegeven door Karla, waaronder een parterdans, wat lang niet gebeurt was op een festival. Verder kon men natuurlijk van alles kopen bij de marktkraampjes in Western artikelen.
Harold is van 2 t/m 7 januari naar het WK linedance geweest wat gehouden werd in Kalkar Duitsland. Een drukke tijd maar heel leuk om mee te maken en natuurlijk ook wel een eer als je voor zo'n grote wedstrijd gevraagd wordt.
Nu dus 2008 waarin er weer veel te gebeuren staat. Bijv. 26 en 27 januari; dan wordt in de Brabanthallen te Den Bosch de Western Experience gehouden. Dit is het grootste linedance-evenement van Europa. Countrymuziek, linedance, Native American Culture, het paardenspektakel en natuurlijk een grote westernmarket. Je kan het er allemaal vinden. Kijk voor meer informatie op de site van www.westernexperience.com. En natuurlijk hebben we ook ons eigen 7-jarig bestaan van de NCCD op 2 februari. Hier zijn al kaartjes voor te koop, dus als u er bij wilt zijn, kijk naar onze agendapunten voor meer informatie.

November 2007

We zijn ons seizoen dit jaar voor het eerst begonnen met een gezellige barbecue met daarna een feestavond waarbij de muziek verzorgd werd door onze eigen DJ Harold. Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind en bleef het de hele avond droog. De barbecue was verzorgd door de dames van onze feestcommissie waarvoor hartelijke dank en het was een zeer geslaagde avond.
Een grote groep vrouwen van onze vereniging zijn gezellig een dagje naar de Efteling geweest. Dit was voor het 2e jaar dus wie weet wordt het een traditie? Aan alle verhalen te horen is het een hele leuke dag geweest waarbij ze af en toe flink de Efteling op z'n kop hebben gezet en zelfs de polonaise hebben gedanst maar ook wat van het linedance hebben laten zien. Volgend jaar weer!?
Zondag 15 september werd Dancing Scheveningen gehouden. Dit was een dansfestijn waarbij allerlei soorten van dans gedemonstreerd werden d.m.v. muziek, optredens, workshops. Er waren diverse live-bandjes, rock'n rolldansers, demo's salsadansen, jumpen en alles wat maar met dansen te maken heeft. Harold was DJ op diverse podia's en Karla heeft workshops linedance gegeven. Het was een zeer geslaagde dag waarbij ook bij het publiek, jong en oud de voetjes van de vloer gingen.

Met Kate Sala en Robbie McGowan Hickie Sfeerimpressie tijdens een workshop van Kate

Karla en Harold zijn naar Hamburg geweest waar een dag werd gehouden vol met workshops door Kate Sala en Robbie McGowan Hickie. Na afloop was er een grote feestavond met een afscheidsoptreden van The Deans. Dus ook buiten de grenzen weten ze ons te vinden.
Inmiddels zijn er in the Darlingmarket te Rijswijk 2 Young-At-Heartdagen gehouden. Mensen die van wat rustiger dansen houden kunnen daar terecht om heerlijk te dansen op muziek verzorgd door o.a. DJ Harold en DJ Fer. Maar er is in een 2e hal ook een dansvloer voor diegene die van alles willen dansen bij DJ Alex. Ook worden er div. workshops gegeven door Ria en onze eigen Karla. Dit is altijd heel leuk want op deze manier leer je dus weer nieuwe leuke dansen. Je hoeft je naast het dansen ook niet te vervelen want tegelijkertijd wordt in de hal ernaast altijd wel iets georganiseerd zoals een snuffelmarkt of zoals afgelopen keer in november een Pasar Malam. Ook tot deze activiteiten hebben de dansers gewoon toegang een echte aanrader dus de Young-at-Heartdagen. (voor info en aanmelden zie www.westernexperience.com)
Er zijn bij div. verenigingen feestavonden gehouden. o.a. bij “Dansen bij Jansen” en in “Dukdalf”.
De dansers van de wedstrijdgroep trainen hard voor hun wedstrijden. Naast Cassandra, Ingrid, Karla en Robbin hebben nu ook Mirko en Sarina zich als socials aan de groep toegevoegd voor trainingen. We zijn niet naar het NK geweest maar doen wel in het weekend van 7 dec. mee aan de Belgische Kampioenschappen te Mol.

Augustus 2007

We staan weer aan het begin van een nieuw seizoen. Onze dansvereniging telt inmiddels een behoorlijke groei in het aantal leden, iets waar we erg blij mee zijn. We doen veel leuke en gezellige dingen met elkaar. 28 April hadden we in het H&O gebouw een feestavond waarbij we tegelijkertijd de verjaardag van Harold vierden. Op 30 april stond de lesavond in het teken van Koninginnedag waarbij iedereen in Oranje-stijl was. Daarnaast hebben we natuurlijk ook, zoals de bedoeling is nieuwe dansen geleerd, country, non-country maakt niet uit, alles is leuk.
Voor onze wedstrijdgroep: Karla, Cassandra en Ingrid, was het tot aan eind juni nog even hard doortrainen voor de Europese Kampioenschappen. Zij hebben het weer erg goed gedaan. Ook hebben zij (en Robbin) meegewerkt aan een feestweek op Basisschool “De Schooterduyn” waarbij ze linedanceles gaven en een demo wedstrijddansen en funky/non-country.
In de zomervakantie hoefden we ons niet te vervelen wat linedance betreft. Er waren diverse festivals zoals de Western Experience te Beekse Bergen en te Scheveningen. Bij die laatste trad ook nog onze Helderse zangeres Angela Visser op. En begin augustus werd er in Scheveningen het Rock 'n Rollfestival gehouden met o.a. De Lennerockers.
Natuurlijk hadden we ook de pleinfeesten in Julianadorp. Het 2e pleinfeest stond in het teken van linedance waarbij we konden vrijdansen en Harold de muziek verzorgde. Ook verzorgde onze groep van “Noorderhaven”een demo. Tijdens deze demo werd de nieuwe naam voor de groep bekend gemaakt. Vanaf nu heten ze “Just Different”. Even enthousiast als anders lieten deze dansers zien wat ze afgelopen jaar geleerd hebben en kregen van het publiek een groot applaus.
Bij pleinfeest nr.7 gaven Cassandra, Robbin, Karla en Ingrid een demo. Zij lieten in het eerste blok zien wat het wedstrijddansen zoal inhoudt. Jammer genoeg begon het aan het eind van dit blok hard te regenen. Toch deden zij ook nog hun 2e blok waarbij ze het funky/noncountry dansen lieten zien met als grote afsluiting Grease Lightning. Dit werd erg goed ontvangen bij het publiek.
Sinds begin augustus zijn wij voor de 2e groep weer begonnen met de lessen en officieel starten we vanaf september helemaal. 8 September hebben we met de clubleden en eventuele aanhang een barbecue. 15 September is er in Lelystad een grote dansmarathon. Maggie Gallagher komt in november naar Nederland voor een workshop. Kijk ook op de agenda voor alle informatie.

April 2007

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste update, en er is een heleboel gebeurt in die tijd, de sluiting van Prins Hendrik, het vertrek van Ruben naar Weert doordat hij daar een baan heeft gekregen, onze wedstrijd, de prestaties van de wedstrijdgroep in het algemeen, kortom het was een bewogen jaar. De overgang naar het H&O gebouw is alle partijen goed bevallen, en dat is te merken door de groei in de club. Verder is onze wedstrijd een succes geweest, en komt er een vervolg in september. Nadere informatie volgt. En zo draait alles door in het N.C.C.D. gebeuren. Robbin van Wolveren heeft in Anna Paulowna goede resultaten behaald. Verder is het jaarfeest een gezellig feest geworden met een spectaculaire show en een prima koud buffet. 28 april is het volgende feest, en we gaan er weer een gezellige avond van maken.

Mei 2006

Een nieuwe kampioenschaps periode is weer achter de rug, en met goede resultaten voor de dancers van onze wedstrijdgroep, Ruben is zowel Benelux als Europees Kampioen geworden bij de Novice Open, en Karla heeft diverse overall plaatsen gehaald in de Intermediate Diamond klasse. Zowel Ingrid als Cassandra hebben veel voortgang geboekt in de laatste tijd, wat zich beloond heeft met diverse finale plaatsen, en de volgende stap voor hun is in de prijzen terecht te komen, en dat gaat langzaam beter. Germaine (beter bekend als Puk), heeft ook de smaak te pakken gekregen en is ook eerste geworden in de starters klasse op het Benelux kampioenschap.
Ook hebben we op 14 mei een funky demo gegeven bij de HipHop Dance Awards, zie http://www.movefit.nl/dancevibes/ voor een verslag en foto's. De demo sloeg goed aan bij het publiek en liet een andere kant van het coutry dansen zien.

Januari 2006

Allereerst willen wij iederen weer een goed dansjaar toewensen, en ons oudjaarsfeest was heel geslaagd, we willen iedereen bedanken die wel vertrouwen in ons hebben gehad. We hebben het zeer gezellig gehad en veel gedanst, ook werd Cinderella door een van de choreografen zelf uitgelest. Zie bijgaande foto's voor een impressie:

Verder werd het idee geopperd om aan de nieuwjaarsduik mee te gaan doen, en ook dat gaf leuke foto's :

Nog vol goede moed Toch wel koud hoor Het verdiende vaantje

Oktober 2005

Na een nieuwe website heeft de club nu ook een clubblad, begin oktober werden we verrast met de eerste editie van "'T Shuffeltje" wat door de dames van de redactie gepresenteerd werd aan de groep. Zie bijgaande foto's voor een impressie, ook is te zien dat er meteen gelezen werd, in plaats van gedanst!!!!! Als u eens wat wil schrijven voor ons clubblad, dan kunt u de redactie mailen op redactie@nccd.nl

September 2005

Hoera, ons eigen domain op internet is een feit, vanaf nu zijn we te vinden onder www.nccd.nl, en is ons algemene email adres veranderd naar: info@nccd.nl. Ook is er weer een nieuw seizoen van start gegaan, ook de Noorderhaven groep is weer begonnen en met nieuwe leden uitgebreidt.

Juli 2005

Vanaf 5 juli weer de pleinfeesten, elke dinsdag avond van 19.00 t/m 23.00 uur vrij dansen in de zaal van Cafe Prins Hendrik. De eerste avond doen we weer buiten dansen, en op 26 juli geeft de Noorderhaven groep een demo op het Plein, dus als je niets te doen hebt.....

Juni 2005

Weer eens een update op de site, het heeft even mogen duren, maar ja, we hebben het ook aardig druk gehad. We zijn Nederlands, Belgisch, Benelux en Europees Kampioen Partner Dansen Open Adult geworden, en de training daarvoor, onder leiding van Corina Beelen in Nederweert, heeft een hoop tijd gekost, maar het heeft wel resultaat opgeleverd. Omdat we Nederlands en Europees kampioen zijn geworden hebben we van de Gemeente Den Helder een Sportpenning gekregen, en dat is natuurlijk een leuke erkenning van onze danssport. Voor de mensen die het niet weten, Country dansen is een olympische demonstratie sport, en ook NOC/NSF erkend, waardoor de country dans kampioenschappen georganiseerd door de DCWDA een "officieel" kampioenschap zijn.

Ook zijn we met een groep mensen uit Noorderhaven een cursus gestart, en tot nu toe vindt iedereen het hartstikke leuk, zowel de gewone dansers als de Noorderhaven groep, en ook het samen dansen is harstikke leuk.